Bild på John Carroll Kirby

John Carroll Kirby

Los Angeles-baserade pianisten, producenten och kompositören John Carroll Kirby har samarbetat med artister som Solange, Norah Jones, Frank Ocean, Bat for Lashes, Sébastien Tellier och Harry Styles.

Kirby växte upp i Kalifornien och uppmuntrades av sin mamma att ta pianolektioner, lektioner som senare ledde till att han fördjupade sig i jazzen. Kirby studerade jazz-orkestrering och komposition med John Clayton vid University of Southern California innan han började turnera med andra artister.

Debutplattan ”Travel” kom 2017 och sedan dess har Kirby givit ut en stadig ström av skivor. ”Septet” släpptes 2021, en platta inspirerad av stadens natur och Kirbys intresse för animism och hur det korsas med den moderna stadsmiljön. Plattan kom till efter att Kirby samlat ihop en septett för gig på numera nedlagda jazzklubben The Blue Whale i LA.

Till Fasching kommer John Carroll Kirby med septetten bestående av träblåsarna Tracy Wannomae och Logan Hone, Nick Mancini, vibrafon, John Paul Maramba, bas, Deantoni Parks, trummor och David Leach, slagverk och med en ambient, kosmisk musik som landar mellan New Age och R&B i hägnet kring Herbie Hancocks 70-tals fusion, fast med mjukare och mer cineastiska kanter.