Bild på Jazzmeia Horn

Jazzmeia Horn

 

 

Hon har kallats jazzens framtid, hon har tagit emot prestigefyllda priser och hon har knockat kritiker och publik hemma i USA. Gör dig redo för att möta ett av jazzens största stjärnskott.

År 2015 vann Jazzmeia Horn Thelonious Monk Competition – och sedan dess har hon varit minst sagt efterfrågad. Downbeats John Murph konstaterar att hon ”äger scenen så snart hon kliver upp på den. Hon utstrålar en djärv och majestätisk närvaro som kräver respekt, och det förstärks av hennes eleganta sång”.

2017 kom sångerskan Jazzmeia Horns debutalbum A Social Call som nominerades till en Grammy. På skivan scatar och sjunger Jazzmeia Horn med en sådan självklarhet att kritiker började tala om henne som jazzens framtid och skivan nominerades snabbt till årets bästa vokalskiva. På A Social Call rör hon sig sömlöst över standards, hard bop, r´n´b och mer andliga jazzlåtar. Skivbolaget Prestige jämförde henne med Sarah Vaughan i pressreleasen och det är på den nivån denna unga stjärna befinner sig.

Inte nog med att hon är en bländande sångerska. I låtar som People Make The World Go Round adresserar hon också några av vår samtids viktigaste problem: rasism, miljöförstöring och korrupta politiker. I intervjuer understryker hon att hon inte är någon protestsångerska, men att hon självklart vill att hennes musik ska bidra till förändring.

Hennes driv och passion har fortsatt in i vad som kan kallas den modigaste inspelningen 2019 – den nya plattan Love and Liberation är även den sprängfylld med musikalitet, styrka och modiga budskap om vår samtid. Hennes originalkompositioner samt covers andas och följer jazztraditionen uppmixat med R&B, hiphop och en kärlek till melodiska linjer som påminner om storheter såsom Ella Fitzgerald, Billie Holiday och Nina Simone.