Bild på Jay-Jay Johanson

Jay-Jay Johanson

Det är nu över 25 år sedan Trollhätte-sonen Jay-Jay Johanson debuterade med det Bristol-inspirerade albumet “Whiskey”, som sedan följdes upp med “Tattoo” (1998) och “Poison” (2000). Underground-hits som “So Tell the Girls That I Am Back in Town” och “Believe in Us” fick mycket uppmärksamhet och den eleganta varianten av trip-hop, med stänk av melankolisk film-noir, hade fått sina ledmotiv. 25 år senare har mycket hänt. Jay-Jay Johanson har blivit så betydelsefull att han nu rivaliserar med sina idoler. Man behöver inte nämna Chet Baker, Portishead, Scott Walker eller Massive Attack längre, Jay-Jay har utvecklats och nått längre än så.

Den flersidiga karriären sträcker sig över 20 år. Jay-Jay har turnerat i Kina, Ukraina, Brasilien, Mexico och spelat för utsålda hus i London och Paris. Låten Suffering från albumet Poison finns med i tv-serien Queer as Folk, den första amerikanska dramaserien som skildrar homosexuella mäns och kvinnors liv. Det blev öppningen för en växande fanbase i USA.

Nu är han aktuell med sitt senaste album ”Fetish” och en sällsynt konsert på Fasching i Stockholm! Ta tillfället i akt att uppleva Sveriges mest kända doldis live.