Bild på Ida Nielsen & The Funkbots

Ida Nielsen & The Funkbots

Ida Nielsen kallas både för Bassida och Ida Funkhouser. Hon är ett med sitt instrument och har bland annat varit basist i The New Power Generation. Ja, hon har kompat Prince! Nu kommer hon till Fasching med eget band.

Under sex år skötte Ida Nielsen basspelet i The New Power Generation när bandet backade upp den store Prince under konserter och tv-shower. År 2013 ville Prince (som så ofta) skaka om lite i sina strukturer. The New Power Generation fick semester. Istället kompades Prince av funkrocktrion 3rdeyegirl – bland annat under sommarkonserter som den på Music & Arts i Stockholm det året. Men Ida Nielsen fick inte semester – hon var basist även i 3rdeyegirl!

Självklart har Ida Nielsen lärt mycket av sina år tillsammans med Prince. Och nog märks det att hon har funkat med de största. I det egna projektet är hennes bas givetvis i fokus. Det handlar då om en blandning av oldschool funk med lite inslag av hiphop, reggae och här och var kan man ana lite worldmusickryddor. Starka melodier – och mycket bas! Eller som Ida säger själv: ”you can’t fake the funk”.

Ida Nielsen – bas, sång
Kuku Agami – rap
Oliver Engqvist – gitarr, sång
David Hayne – trummor