Bild på HEDEROSGRUPPEN

HEDEROSGRUPPEN

Konserten flyttad till 5/5 2021. Köpta biljetter gäller.

 

I en pausperiod med Tonbruket uppstod hos Martin Hederos ett otroligt sug efter att spela improvisationsmusik. På en Franska trion-kväll i Stockholm ventilerade han detta med Josef Kallerdahl som på stående fot erbjöd en spelning på sin återkommande Improklubb Las Palmas i Hornstull. Genast tänkte han på sin gamle vän Andreas Sjögren, de hade haft den skramliga, kraftigt Guided by voices-influerade trion Poyken ihop i början på 90 talet och också spelat väldigt ECM-inspirerad musik ihop på Ingesund i Arvika.
Andreas alter ego Allt är musik hade dessutom gjort en LoFi-jazztolkning av Martins första pianosoloskiva och de tolkningarna samt Andreas egna Allt är musik-låtar tillsammans med ett par nya teman av Martin blev startskottet på Hederosgruppen på första spelningen i Augusti 2018. Innan dess hade Martin kontaktat Emil Strandberg på trumpet som han träffat i Fire! Orchestra och som visade sig ha fina låtar att bidra med samt Konrad Agnas på trummor, en musiker Martin drömt om att spela med. Josef ville som tur var vara med och spela bas också.

Alice Coltranes harpjazz med kaskader av arpeggion var första målbilden men det hela svävade snart ut i en tillåtande improvisationsmusik med högt till tak.
På bandets tredje träff, precis innan Covidutbrottet i februari -20, mickade inspelningsteknikern/producenten Anton Sundell (Tonbruket, Ane Brun, Fire! m fl) upp kvintetten i Antons och Tonbrukets gemensamma studio och detta är vad ni nu får höra. Första kapitlet, fortsättning följer…

Andreas Sjögren – Basklarinet, tenor och sopransaxofon,
Emil Strandberg – Trumpet, piccolatrumpet,
Martin Hederos – Flygel och orgel,
Josef Kallerdahl – Kontrabas,
Konrad Agnas – Trummor och percussion

Hederosgruppen spelar två konserter denna kväll

Kl 18 (dörrar öppnar kl 17)
Kl 21 (dörrar öppnar kl 20)

Du som har biljett till den tidiga konserten ombeds lämna ditt bord senast 19.30 för att personalen ska kunna städa undan och desinficera lokalen enligt gällande regler inför nästkommande konsert. Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord@fasching.se