Bild på Jonas Kullhammar meets Isabella Lundgren och Carl Bagge Trio

Jonas Kullhammar meets Isabella Lundgren och Carl Bagge Trio

Tyvärr har Gunilla Törnfeldt blivit tvungen att ställa in denna kväll. Solist blir istället Isabella Lundgren.

Unikt möte – Jonas Kullhammar meets Isabella Lundgren och Carl Bagge Trio!

Fem av Sveriges mest välrenommerade musiker möts här i en unik kväll, som sannolikt kommer bjuda på överraskningar för såväl publiken som för musikerna. Missa inte chansen att uppleva detta!

Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta sångerskor, som under de senaste tiotalet år fängslat publiken i såväl konserthus som klubbar. Lika personligt framför symfoniorkester som hos en jazztrio.

Denna gudabenådade sångerska som är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt. Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering. Att hon har något att säga med sina texter bidrar förstås också till magin.” Dan Backman, SVD

Få jazzmusiker är lika passionerade som Jonas, som sedan slutet av 90-talet med hög integritet ångat fram i vitt skilda sammanhang och tagit musiker och publik med storm, såväl internationellt som på hemmaplan.  Så här skrev Lars-Inge Jönsson i mitten av 00-talet: “Saxofonisten Jonas Kullhammar har kommit in som en frisk fläkt i det svenska jazzlivet. Med influenser från Rollins och Coltrane har han skapat sin egen profil som kan sammanfattas i glädje, energi och enormt sväng. Dessutom tilldelades han det prestigefyllda internationella priset Django D’or i kategorin ”Contemporary star of jazz”. Ingen under 50 år har tidigare fått detta pris.

Carl Bagge är en av landets mest mångfacetterade jazzpianister. Han har förutom ett 20-årigt frilansande i ryggen på landets scener, stora som små, även tillsammans med Henrik Dorsin komponerat musiken till dennes uppsättning av Karl Bertil Jonssons Julafton, samarbetat med Georg och Sarah Riedel med musiken till Alfons och Emil i Lönneberga, samt under drygt 10 år turnérat, spelat in samt arrangerat för Isabella Lundgren. Isabella och Carls trio har även spridit sin musik i många länder i Europa samt många år till Japan. Sedan tio år leder han även Ekdahl/Bagge Big Band tillsammans med Per Ekdahl.

Isabella Lundgren – vokal
Jonas Kullhammar – tenorsaxofon
Carl Bagge – piano
Niklas Fernqvist – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor