Bild på FORQ

FORQ

Med senaste albumet 4 (som senast släpptes i remixad version) gick den amerikanska fusion-kvartetten loss totalt i studion. Keyboardisten och en av bandets grundare, Henry Hey har förklarat i intervjuer att hela bandet älskar galen musik – och att de nu kände sig redo att utforska galenskapen rejält. Resultatet är både dansant, ekvilibristiskt och avancerat.

Samtidigt är 4 ingen komplett överraskning för de som följt bandet sedan starten 2012. De har alltid gillat att experimentera. Särskilt live där de verkligen kommer till sin rätt. De fyra urstarka instrumentalisterna älskar att improvisera och att få till ett ruskigt drag på sina konserter. Samtidigt är det de kluriga melodierna som står ut mest. Räkna med taktbyten, snygga solon och ett tajt fusionset när de nu kommer till Fasching!

Medlemmarna i bandet har var och en för sig utvecklat sina spelstilar tillsammans med andra artister som exempelvis David Bowie (i keyboardisten Henry Heys fall) och Snarky Puppy. Även gitarristen Chris McQueen delar sin tid mellan Snarky Puppy och Forq – och trummisen Jason ”JT” Thomas har bland annat backat upp Roy Hargrove’s RH Factor. Basisten Kevin Scott har tidigare spelat med Wayne Krantz, Jimmy Herring, Col. Bruce Hampton.

Henry Hey – keyboard
Jordan Peters – gitarr
Eli Menezes – bas
Jason ’JT’ Thomas – trummor