Bild på Ellen Andersson

Ellen Andersson

Konserten flyttad till 17/4 2021
I höst släpps äntligen Ellen Anderssons efterlängtade andra album – och det firas med exklusiv releasekonsert på Fasching.
Sedan succédebuten 2016 med ”I’ll Be Seeing You” har Ellen Andersson snabbt etablerat sig som ett av de största namnen på den svenska jazzscenen. Med utmärkelser som ”Årets nykomling” av Sveriges Radio P2 och ”Gyllene Skivan” för årets bästa jazzalbum i ryggen har hon hyllats av både kritiker och publik för sitt sätt att göra jazzen till sin egen. Nu kommer hon till Fasching för en kväll fylld med det personliga, intima och storslagna, tillsammans med Joel LyssaridesAnton ForsbergNiklas Fernqvist och Johan Löfcrantz Ramsay.

 

”Ellen Andersson, om hon inte redan är, kommer att bli vår tids största jazzsångerska.”
Hans Järeby, JKPG News
”Hon behärskar hela den vokala jazzpaletten, från Billie Holidays innerlighet till Nancy Wilsons tryck. Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”
Johan Norberg, Tidningen VI
“Här finns en skirhet i skickligheten, en ömtålighet som får mig att lyssna noga, speciellt i de sånger som uttrycker smärta. […] Svensk jazz är redan efter hennes första skiva lite modigare. Vi lyssnare drar andan.”
Mikael Timm, Sveriges Radio P1 Kulturnytt
”All hail Ellen Andersson, the best sort of blasphemous resurrection. The audacious Swedish jazz singer with the voice of tissue paper enrobing a jewel is probably the best representation of new jazz coming out of Europe.”
Carol Banks Weber, AXS (USA)

Ellen Andersson spelar två konserter denna kväll

Kl 16 (dörrar öppnar kl 15)
Kl 20 (dörrar öppnar kl 18)

Du som har biljett till den tidiga konserten ombeds lämna ditt bord senast 17.30 för att personalen ska kunna städa undan och desinficera lokalen enligt gällande regler inför nästkommande konsert. Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord@fasching.se

Konserten kl 20 streamas även på Faschings Facebooksida, klicka här.