Bild på Dominic Miller

Dominic Miller

Dominic Miller är mest känd som Stings vapendragare. Gitarristen har medverkat på alla Sting-skivor sedan The Soul Cages från 1991 och har också skrivit många låtar tillsammans med gamle Police-sångaren. Men, Sting är inte den enda välkända artist som Dominic Miller hunnit samarbeta med. Listan är lång och rymmer namn som Phil Collins, Katie Melua, Bryan Adams, Paul Young, Peter Gabriel och Tina Turner.

Men – Dominic Miller är också en mycket framgångsrik soloartist som har släppt nio album under eget namn. Han är en omtyckt och ansedd bandledare, som studerade gitarr vid Berklee College i Boston och London Guildhall School of Music. Han är en mästare på sitt instrument.

Senaste albumet Absinthe släpptes 2019 på ECM. Den spelades in i södra Frankrike tillsammans med ett gäng riktigt kompetenta musiker: Manu Katché på trummor, Nicolas Fiszman på bas, Mike Lindup spelade piano och keyboard, medan Santiago Arias trakterade sin bandoneon. Skivan är en fascinerande hybrid mellan jazz, pop, akustisk folkmusik, nutida musik, latin och tango. Tillsammans bildar alla dessa genrer en helt unik skiva – och det lätt vemodiga och vackert romantiska soundet tar Dominic Miller nu med sig till Fasching.

Dominic Miller – gitarr
Rhani Krija – percussion
Nicolas Fiszman – bas
Mike Lindup – piano
Santiago Arias – bandoneon