Bild på Dinah sjunger Gilberto

Dinah sjunger Gilberto

Astrud & Joao; en afton som tar avstamp i musiken som förenade paret, för att sen djupdyka ner i den enskilda magi som var Astrud.

Dinah Yonas Manna tolkar sångerna som satte bossanova på den globala musikkartan, genom att återbekanta oss med den stilfulla ikonen med den säregna rösten full av saudade – en melankolisk längtan.

”Kvinnan, mamman, musikern, medmänniskan Astrud; alla dessa aspekter berör och inspirerar mig som sångerska. Jag ser framemot att hylla samtliga sidor av henne och hennes artisteri i synnerhet”, säger Dinah Yonas Manna om konserten som äger rum den 8 december på Fasching i Stockholm.

Eritreansk-svenska sångerskan Dinah Yonas Manna har en bakgrund inom jazz, soul, gospel, afrobeat och hiphop. Baserad i Stockholm är hon medlem i den framgångsrika sånggruppen The Mamas, Sveriges representanter i  Eurovision Song Contest 2020.

Dinah har under sin karriär arbetat med svenska och internationella superstjärnor som Katy Perry, Jocelyn Brown, John Lundvik, Jerry Williams, Eric Saade, Blacknuss, Nina Persson & A Camp, Jonas Gardell, Kristin Amparo, Jenny Wilson, Lill Lindfors och Timbuktu.

Utöver sitt yrke som artist och vokalist är Dinah även en etablerad körledare och arbetar som låtskrivare. Hon tillbringade nästan 20 år i den välrenommerade Tensta Gospelfamiljen där hon grundade ungdomskören Tensta Gospel’s Joyful Noise, innan hon slutade för att starta gospelgruppen New School Testament, samt var med och grundade den afrosvenska kören AfroGärisKören. Dessutom har du kanske hört henne som en av de svenska röstskådespelarna i Disneyfilmerna ”Själen” och ”En annorlunda värld”.

Dinah har skrivit originalmusik på The Mamas EP:s Tomorrow Is Waiting, All I Want for December och Won’t Let the Sun Go Down.

 

Rubem Farias  – kapellmästare och bas

Gustav Lundgren – gitarr
Filip Ekestubbe – piano
Ola Bothzen – trummor
Klas Toresson – tenorsaxofon och flöjt