Bild på Cari Cari

Cari Cari

Österriska indierock-gruppen Cari Cari består av Stephanie Widmer (sång, trummor & didgeridoo) och Alexander Koeck (sång & gitarr). Duon har kallats “the lovechild of The Kills and The xx” av amerikanska IndieShuffle och deras musik som “the raw grit of a Cat Power record”, “with a pinch of Ennio Morricone” (FM4, AUT). Sedan starten har de outtröttligt jobbat med att skapa sin egen musikaliska värld, där allt från musikvideos till scenografi görs för hand. Ögat för detaljer har gett dem många lojala följare – Rolling Stone Magazine kallade dem bland annat för ”den största upptäckten på Primavera Sound” och deras hängivna fans har fyllt arenor med över 1000 personer runt om i Europa.

Deras debutalbum ”Anaana” kom 2018 och hyllades av NME, KCRW, Rolling Stone, BBC Radio 1 och många fler. Men för bandet har alla vägar lett dem till Kookoo Island. Efter att i åratal ha byggt sin egen värld, föddes det senaste albumet ”Welcome to Kookoo Island” ur en längtan att dra sig undan från den moderna världen helt och hållet.

”Kookoo Island är vårt Libertatia, en utopi över hur vi anser att världen borde vara”, säger Stephanie Widmer om albumet. ”Det verkar galet att drömma om en sådan plats just nu, men att drömma om hur vi vill att världen ska vara, är första stegen till att göra det till en verklighet”.