Bild på Britta Persson – Alla är barn

Britta Persson – Alla är barn

Britta Persson är tillbaka med mer musik för barn och vuxna! Den 6 oktober släpps skivan och diktsamlingen med det gemensamma namnet Alla är barn. På Fasching framför hon albumet i sin helhet och vi får också chans att ta del av bildmaterialet från boken.
”Alla är barn” är en fortsättning på samarbetet med konstnärerna Lisen och Emma Adbåge. 2019 släppte trion boken och skivan ”Folk”. Då var det Adbåge som skrev texter och Persson som tonsatte. Nu är det tvärtom. Bilderna fångar essensen i dikt efter dikt med en tonsäkerhet som påminner om hur Persson tog sig an Adbåges texter på deras förra gemensamma skiva, som vann en Grammis för bästa barnmusik.
Förutom stark uppbackning av sitt band – Sara Wilson, Johannes Borgström och Nino Keller – gästas Britta Persson av tvärflöjtisten Annarella Sörlin, som senast hördes tillsammans med svensk-senegalesiska Wau Wau Collectif. Även publiken har en viktig plats i bandet. Titelspåret tillika första singeln sätter sig direkt och konserten är slut och målet uppnått när alla över två år upprepar ”Alla är barn, alla är djuuur!”
”Låten ’Alla är barn’ kan användas för att dra ner byxorna på etablissemanget. Eller inspirera någon till att göra det senare i livet. Den är lite som Kejsarens nya kläder. Någon uttalar vad alla vet och makten omfördelas”, säger Britta Persson.
Britta Persson – sång, gitarr
Sara Wilson – gitarr, sång
Nino Keller – trummor
Johannes Borgström – bas, sång
Annarella Sörlin – tvärflöjt
Bilder av Lisen Adbåge och Emma AdBåge.