Bild på Bohren & Der Club of Gore

Bohren & Der Club of Gore

Biljettsläpp 22/8 kl 12

Dark jazz, doom jazz eller Raymond Chandlers deckarprosa i musikform, den tyska trion Bohren & Der Club of Gore har under mer än trettio år odlat sin stillsamma, minimalistiska särart inom den ambienta jazzen. 

Sprungen ur hardcorepunken och metallen i skarven mellan 80- och 90-tal har bandet format en lugnande på gränsen till letargisk lounge-jazz inspirerad av film noir-soundtrack, Lustmords ljudlandskap, Ben Websters ballader och Jim Thompsons hårdkokta deckare.

Det bor en slags sällsam, sövande repetitiv skönhet i Bohren & Der Club of Gores musik som passar lika bra i solitär lyssning som i konsertform. 

Bandets saxofonist och keyboardspelare, Christoph Clöser beskriver en konsert med Bohren & Der Club of Gore: ”Om publiken är stark nog att drabbas av händelselös musik kan vi och lyssnarna fira som en slags mässa.”

Musikbloggaren 482 MHz har fångat bandets etos väl:

”Bohrens musik är ensamma nätter under stjärnlösa himlar, där det enda ljuset man får till skänks är det som strilar ner från neonskyltarna och gatlyktorna som kantar de regnvåta gatorna.”

Nu gör dessa ensamma nätters och regnvåta gators ljudsättare ett sällsynt gästspel på jazzklubb Fasching. 

Morten Gass – gitarr, keyboards, trummor
Robin Rodenberg – bas, trummor
Christoph Clöser –  saxofon, piano, keyboards, trummor