Bild på Anna Koka 5 Ägg Jag Är Värd i Huset

Anna Koka 5 Ägg Jag Är Värd i Huset

Den 8 Maj 2022 återförenades proggbandet och den obskyra Skånegruppen med sin annorlunda musikstil ANNA KOKA 5 ÄGG JAG ÄR VÄRD i HUSET, för första gången efter 47 år, på Kulturkvarteret i Kristianstad (för att fira återutgivningen av sin slutsålda LP från 1975) ! Och nu lördagen den 30 september 2023 har gruppen valt att göra den enda spelningen utanför Skåne, här på Fasching i Stockholm (den tredje totalt sedan 1975 ”…och förmodligen sista” säger gruppen!)

Anna Koka 5 Ägg Jag Är Värd i Huset har av många jämförts med den då samtida mystiska gruppen PHILEMON ARTHUR & the DUNG, men här kommer de nu med 12 man i ensemblen och betydligt större instrumentering. Det lär bli en härlig musikkväll av det ovanligare slaget i sann 70-talsanda.

Vad ni får denna kväll är inte bara en konsert utan även roliga mellansnack och förklaringar till de annorlunda låttexterna. Den stora frågan om hur man kom på bandnamnet kommer såklart att besvaras.

Återförenandet i Kristianstad 2022 blev en kväll sent att glömma utifrån flera aspekter, förutom att få höra ’gruppen de flesta missat’ spela live efter så lång tid, blev det även en riksnyhet efter att bröderna Rolf och Mats Svensson själva på scen framförde låten ”Om ni tycker jag undviker er”, som är skriven av den legendariska kultduon Philemon Arthur & the Dung, och dessutom avslöjade fler hitintills okända fakta om dessa ! Det gick en susning genom publiken eftersom de lät väldigt lika originalet. Frågan som uppstod var, är dessa bröder Philemon Arthur & the Dung eller skojar de med oss ? Det blev stor spekulation i vissa trådar på sociala medier och forum på internet med inslag i radion och SVT.

(Så frågan är; Får vi svaret nu den 30 september….)

 

Rolf Svensson – sång, halvakustisk gitarr
Mats Svensson – sång, banjo
Isac Svensson – sång
Susanna Linander – sång
Lennart Remgard – elpiano, gitarr, congas
Percy Hultberg – trummor
Ulf Westerberg – basgitarr, tamburin
Lars Sundling – basgitarr, elgitarr
Tomas Trulsson – tvärflöjt, saxofon