Bild på Alex Hitchcock Dream Band

Alex Hitchcock Dream Band

Brittiske tenorsaxofonisten Alex Hitchcock är en av örikets ledande yngre saxofonister. I såväl egna som i samarbetsprojekt visar den hyllande Londonbaserade tenoristen och kompositören en distinkt ton och en förmåga att plocka fram det bästa ur nya musikaliska möten. Tillsammans med gitarristen Ant Law gav han ut kritikerrosade Same Moon in the Same World 2022, ett album med bland andra basisten Linda May Han Oh.

Alex Hitchcocks senaste album Dream Band: Live in London som gavs ut i november 2023,  går den inslagna vägen och består av en serie inspelningar med några av Hitchcocks favorit-musiker, i nya kombinationer, och med musik specialskriven för just dem. Ett album till brädden fylld med överraskningar, harmoniska nyanser och dristigt samspel. Modern jazz kommen ur traditionen med blicken mot det nya.

Under mars 2024 turnerar den hyllade saxofonisten i Europa och Storbritannien med Dream band-plattorna tillsammans med en omgång favoritmusiker. I gruppen som landar på Fasching ingår Dave Adewumi (Jason Moran, Ingrid Jensen), Lex Korten (Melissa Aldana, Tyshawn Sorey), Orlando Le Fleming (Jeff Tain Watts, Mark Guiliana) och JK Kim (Aaron Parks, Dayna Stephens).

Lineup Alex Hitchcock Dream Band: 

Alex Hitchcock – sax
Dave Adewumi – trumpet
Lex Korten – piano
Orlando Le Fleming – bas
JK Kim – trummor