Bild på Adam Forkelid

Adam Forkelid

Adam Forkelids skiva ”1st Movement” släpptes i september och var enligt flera, bland andra P1 Kultur, en av årets bästa jazzskivor. Tillsammans med stjärngitarristen Carl Mörner Ringström och radarparet Daniel Fredriksson och Niklas Fernqvist i kompsektionen spelar Adam sin egna kompositioner med inspirationskällor som Satie, Chopin och Chick Corea. Den skivdebuterande kvartetten har fått strålande recensioner och rönt stor uppmärksamhet för sitt sound och sin musik. Det akustiska pianot och den elektriska gitarren skapar ett karaktäristiskt och omväxlande ljudlandskap, där deras gemensamma frasering och klangvärld får de båda instrumenten att ibland smälta ihop till ett.

Adam Forkelid, piano
Carl Mörner Ringström, gitarr
Niklas Fernqvist, bas
Daniel Fredriksson, trummor

”Pianisten Adam Forkelid har länge varit en av Sveriges främsta pianister” (Lennart Götesson, Dala-Demokraten).

”Här bevisar Forkelid att han också är en kompositör av rang, åtta spännande och varierande stycken som gör att man bara vill ha mer.”
”Lägg därtill en gitarrist i världsklass, det Carl Mörner Ringström inte kan spela är inte värt att lyssna till.” (Nils Ågren, 7an).

”Med en gnutta hederlig elektricitet lyckas de rentav tillföra en hel dimension.” (Johannes Cornell, DN)

”På vei til noe stort.” (Tor Hammerø, Nettavisen)

”Adam Forkelid skriver i häftet att allt föll på plats med den här kvartetten och det är bara att hålla med. Rekommenderas varmt.” (Andreas Lagercrantz, Lira)

”Jazz med hjärta och hjärna av en lysande pianist och kompositör.” (Märet Öman, Sveriges Radio)