Bild på Adam Ben Ezra Featuring Michael Olivera

Adam Ben Ezra Featuring Michael Olivera

För fem år sedan var kontrabas-virtuosen och multi-instrumentalisten Adam Ben Ezra på ett bejublat solo-besök på Fasching. När Ben Ezra nu återvänder till Sveriges största jazzklubb tar han med sig kubanske trumslagaren Michael Olivera för en kväll där jazz, hiphop, R&B och electronica kokas ihop med influenser från flamenco och arabisk musik.

Född och uppväxt i Tel Aviv lärde han sig spela fiol vid fem års ålder. Från den klassiska musiken tog Adam sig över till jazzen när han vid 16 års ålder upptäckte kontrabasen. 2008 slog Adam Ben Ezra igenom på nätet med tolkningar av Michael Jacksons ”Billie Jean” och med temat från TV-serien Seinfeld. Ett amerikanskt skivbolag blev intresserade och resten är historia.

Med många miljoner visningar och hundratusentals följare är Adam något av en internetstjärna som även turnerat flitigt i Europa och i USA. Med inspiration från basister som Jaco Pastorius, Stanley Clarke och Eddie Gomez har Adam Ben Ezra omdefinierat och blåst nytt liv i kontrabas-spelet och skapat ett unikt ljudlandskap, inte minst live där hans intrikata loop-teknik firar triumfer.

Adam Ben Ezra – kontrabas, piano, vokal
Michael Olivera – trummor