Bild på Young/Jansson/Andersen/Lund

Young/Jansson/Andersen/Lund

Nordic Union Quartet All Stars är en nystartad modern jazzkvartett med några av Nordens främsta musiker. Kvällen består av ett urval av musikernas egna kompositioner samt en och annan standard. Ledorden för kvällen är samspel och improvisation.

Jacob Young är en hyllad norsk jazzgitarrist, arrangör, kompositör och bandledare som har spelat in med Karin Krog, Larry Goldings och Nils Petter Molvær.

Efter över trettiofem år i musikbranschen ses Lars Jansson numera som etablerad och ansedd kompositör, arrangör, pianist och pedagog. Han har har samarbetat med flera framstående musiker till exempel Jan Garbarek, Radka Toneff, Steve Swallow, Lew Sollof, Ulf Wakenius, Georg Riedel och Rigmor Gustafsson.

Mästerbasisten Arild Andersen kan välförtjänt kallas legend. Med sin varma ton och utsökta teknik har han sedan 1960-talet gjort ett bestående avtryck på den internationella jazzscenen. Diskografin – 22 album i eget namn på ECM – är i sig ett stycke jazzhistoria. Genom åren har han medverkat i talrika konstellationer med jazzens främsta: Pat Metheny, Joshua Redman, Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon och George Russell.

Morten Lund är en dansk jazztrummis. Han leder en trio tillsammans med den italienske pianisten Stefano Bollani och den danske basisten Jesper Bodilsen, och han är medlem i Paolo Fresus Devil Quartet och Kind of Porgy and Bess ensembler. Som sideman har han medverkat på mer än 60 album.

Jacob Young – guitar  
Lars Jansson – piano 
Arild Andersen – bass  
Morten Lund – drums