Bild på För barn: Teckna jazzen!

För barn: Teckna jazzen!

Ny chans att prova på att teckna av en jazzmusiker.  Tillsammans med konstnären Jenny Svenberg Bunnel och pianisten Karin Johanssons låter vi oss inspireras av vad vi ser och hör. Vi provar att teckna av eller bara rita fritt. Olika material, som tusch, krita och kol finns på plats. Inga förkunskaper behövs. Vi avslutar med en miniutställning. För barn mellan 6 och 12 år.

I samarbete med Jazz är farligt.

OBS! Workshopen är för barn, och kommer hållas i litet format, max 30 barn. Endast en vuxen per barn.

Karin Johansson

Karin Johansson är pianist och kompositör inom ett brett spektra av improvisationsmusik, frijazz och samtida musik. Arbetar bl a med alternativa tekniker och preparerat piano. Verksam sedan många år både i Sverige och internationellt. Komponerar och spelar också scenisk musik för teater och dans, t ex barnföreställningen Mojaner och barnföreställningen Träd fram

Karin är baserad i Göteborg men är född och uppvuxen i Malmö.

Hon är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

 

Jenny Svenberg Bunnel

Konstnären Jenny Svenberg Bunnel har de senaste tio åren dokumenterat den svenska och internationella jazzscenen med sina pennor och penslar. Det har resulterat i flera utställningar, bland annat på Kulturhuset i Stockholm, Jazzklubb Fasching, Umeå jazzfestival och i Kungsträdgården i Stockholm.

– Det finns inget rätt och fel – någon kanske tecknar helt abstrakt och en annan försöker vara så noggrann och verklighetstrogen det går. Alla har sin egen stil. Det är det som är fantastiskt.

 

Om Jazz är farligt och Elena Wolay

Musikjournalist, föreläsare, bandbokare samt curator för konserter och utställningar. Via plattformen Jazz Är Farligt, som hon drivit sedan 2011, har hon under många år beskrivits som en av de mest drivande krafterna på Sveriges alternativa musikscen.