Bild på Weckl/Kennedy Project

Weckl/Kennedy Project

Två av fusionjazzens absoluta toppnamn, trumslagaren Dave Weckl och basisten Tom Kennedy, har spelat tillsammans i många år och i många olika konstellationer, med Mike Stern, Dave Grusin, Lee Ritenour och i Dave Weckls eget band. Dave Weckl har suttit på trumpallen både i Chick Coreas Electric och Akoustic Band och blev år 2000 för drygt tjugo år sedan invald i magasinet Modern drummer’s Hall of fame. Har man någon gång hört honom så förstår man varför.

Tom Kennedy känner vi inte minst som en av hörnpelarna i vibrafonisten Mike Mainieris Steps Ahead som var med och startade bandet tillsammans med tenorsaxofonisten Mike Brecker. Nu har Weckl och Kennedy återigen slagit sina påsar samman, plockat med sig pianisten Stu Mindeman och saxofonisten Bob Franceschini till The Dave Weckl/Tom Kennedy-Project. Mindeman och Franceschini med egna karriärer, som kompositörer och studiomusiker bakom en rad av både pop- och jazzartister men också i Franceschinis fall som medlem av Mike Stern Band.

Innovativt fusionsväng i raketfart med humor och briljans och med en exakthet och timing som får atomuren att rodna vågar vi utlova från detta i alla avseende högklassiga projekt.