Bild på Vidya

Vidya

Född i Indien och uppvuxen i Gävle – Vidya är en lekfull och starkt intuitiv sångerska, pianist, kompositör och producent och inspireras av kroppen och dess inre processer, ljud, form och färg. I Vidyas musik möts du av hennes rösts sanning och ett pulserande nu. Hon är en prestigelös musiker som låter sig guidas av en frihetskänsla när hon sjunger och spelar. Vidyas första skiva Peace Play blev uppmärksammad i media, bl.a. i Expressen och fick även fick 4/5 i Dagens Nyheter. En av singlarna rullade också i nationell radio. Hennes andra skiva The Papillon fick även den fina recensioner både i Sverige och utomlands. Skivan nominerades till Manifestpriset i kategorin Årets jazz.

Nu kommer hennes tredje skiva Adi Shakti som är ett kontinuum av skivan The Papillon, som släpptes 2022 och bottnade i Vidyas upplevelse av att ha funnit och sedan förlorat sin indiska biologiska mamma. I juni 2022 gick även Vidyas svenska mamma plötsligt bort. Att förlora två mammor på kort tid påverkade Vidya djupt och på flera plan. I detta skede fann hon tröst i en dikt av Rumi och började komponera musik utifrån den. Vi ser fram emot att välkomna Vidya till Fasching för första gången tillsammans med ett stjärnspäckat band med bland annat gitarristen Rob Luft!

Rob Luft är en hyllad och flerfaldigt prisad 30-årig gitarrist från London, vars virtuositet har jämförts med John McLaughlin, Al Di Meola & Paco De Lucia. Han var b l a mottagare av Kenny Wheeler priset 2016. Rob kan höras på Edition Records och ECM – nu senast där med John Surman. Han turnerar världen över med olika band b l a med Elina Duni. Vidya och Rob fann varandra efter att de spelat live tillsammans i Stockholm. De bestämde sig för att komponera ihop och låtarna The field och Desert blues på Adi Shakti, har Vidya och Rob skrivit tillsammans.

Vidya – sång & rhodes piano
Rob Luft – gitarr
Magnus Bergström – kontrabas
Jon Fält –  trummor
Lisa Rydberg – kör