Bild på VERNISSAGE: THE SHAPES OF MUSIC

VERNISSAGE: THE SHAPES OF MUSIC

Välkomna på vernissage!
Fotografen Micke Keysendal ställer ut bilder tagna på klubbar och festivaler runt om i Europa under de senaste tio åren.

Utställningen öppnar den 24 augusti kl 17:00-19:00 och kommer hänga i Faschings lokaler under hela hösten.

Micke Keysendal började arbeta i fotobranschen 1984, först som assistent åt Laszlo Vida, senare som kopist och assistent åt Joakim Strömholm, Bengt af Geigerstam, Stig T Karlsson, Georg Sessler och Bo Appeltoft, Ulf Christer Jönsson och Janne Hansson, som alla var fotografer på Studio Uggla Appeltoft.

1989 startade jag Zon 19h, ett svartvitt yrkeslabb på Tulegatan 19 H i Stockholm.  Men efter att 1994 ha drabbats av allergi mot vätskorna i labbet lades både hans egna och andras fotografering på hyllan – fram till 2011 då Micke ramlade över den kamera han alltid sökt efter: en spegellös digitalkamera.

Sedan 2002 är Micke Keysendal engagerad i den fria och improviserade musiken både i Sverige och i Europa och har varit med och arrangerat Perspectivesfestivalerna i Västerås 2004, 2007, 2009 och 2012 tillsammans med Mats Gustafsson och den nyligen bortgångne Lennart Nilsson. Han arbetar numera också med festivalerna Konfrontationen i Nickelsdorf och Kontinen Dalsland.

Bilderna i utställningen som kommer hänga på Fasching under hösten är tagna under cirka tio års tid på olika festivaler och konserter runt om i Europa.

Kuriosa: Micke Keysendal har även med ett tjugotal bilder i Faschingboken som kan köpas i garderoben på Fasching!