Bild på Trio Circle // Lina Lövstrand Stories

Trio Circle // Lina Lövstrand Stories

Två konserter denna kväll!

Saxofon, bas och trummor är ett format som inbjuder till en öppen och kreativ klangvärld. Frånvaron av ackordsinstrument öppnar dörren till ett friare spelrum där alla får större utrymme att påverka musiken – en frihet som också kräver ett större ansvar och ett lyhört spel från samtliga.
Trio Circle består av tre starka personligheter som verkligen tar vara på denna möjlighet och bjuder in lyssnaren till en innehållsrik och varierad klangbild där den musikaliska dialogen mellan trions medlemmar utvecklas i stunden. Inspirationen kommer från flera legendariska saxofontrior ledda av bland andra Joe Henderson, Sonny Rollins och Joe Lovano. I januari 2022 släppte Trio Circle sitt första album med samma namn som har fått ett mycket fint mottagande!

Med dessa musiker följer en lång lista av projekt och ensembler inom svensk och internationell jazz. Magnus har under de senaste 15 åren lett flera egna grupper och hörts som personlig röst, solist och medlem i flera av landets ledande storband som Håkan Broströms New Places Orchestra och konserthusets egna Blue House Jazz Orchestra. Precis som Magnus inledde Hans karriären i legendariska Fredrik Norén Band. Hans har under många år varit anlitad av de allra främsta: Putte Wickman, Monica Zetterlund, Bernt Rosengren m fl och han är också det självklara valet för internationella storstjärnor som Scott Hamilton och Ken Peplowski som han turnerat med i Europa och USA.
Oscar är en ung och prisad trumslagare som redan hunnit med att spela med giganter som Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Jan Allan och Harry Allen (USA).

Magnus Dölerud Saxofon
Hans Backenroth bas
Oscar Johansson Werre trummor

Sagt om albumet Trio Circle:

”… Nära femtio minuter triopropaganda!”
– Magnus Östnäs, Lira

”…Albumet inleds anslående med Döleruds långa saxofonutandning som sedan letar sig fram till en melodi. Sedan tar ett härligt triospel vid, där man också noterar att man fått en trumslagare som verkligen spelar trummor.”

– Sten Wistrand, Kulturdelen

___________________

Efterlängtad är Lina Lövstrands debut som solist med eget band! Gruppen är skivaktuell genom skivan Lina Lövstrand Stories som släpptes i maj 2022.

Lövstrand har genom sina nyskrivna kompositioner skapat en egen röst inom genren med ett kärnfullt och variationsrikt tonspråk. Melodierna som är tydliga och starka flyttar sig graciöst mellan flöjt, gitarrsträngar och klaviatur. Elbasen och trummorna figurerar som en trygg kärna och skapar stabilitet, sväng och sköna grooves. Musiken är lekfull, kraftfull och intresseväckande!

Lina Lövstrand – flöjter och basklarinett
Leo Lindberg – Fender rhodes och orgel
Fredrik Olsson – gitarr
Lars Ekman – elbas
Niklas Bodin – trummor

Sagt om skivan:
”Lina Lövstrand ger jazzen en ny dimension. (…) Det här är musik som framförs av mycket skickliga musiker och kräver ett aktivt lyssnande. Det känns modernt, nästan nyskapande, men samtidigt hörs att här finns kontakten med jazzens ursprung.” – Lennart Götesson, Dalademokraten

”Var och en av de fiffiga kompositionerna pyntas på olika sätt med sköna dissonanser och trixiga och träffsäkra unisoner mellan de olika musikerna.” – Amanda Wijs, Lira