Bild på Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan

Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan

En av kreativ musiks mest vältaliga exponenter, sprungen ur Stockholms bördiga jazzscen under tidigt 2000-tal. Med sitt första band Torbjörn Zetterberg Hot Five inleddes ett fruktbart förhållande med det välrenommerade Moserobie Music Production som blomstrar än i dag, 10 album senare.

 

Zetterberg är en kompositör av ovanliga medel – bra känsla för att harmonisera sina uppfinningsrika melodier; hur man får en sextett att låta som en hel orkester och hur man skapar utrymme för ett oackompanjerat solo; hans något bizarra känsla för humor som ligger till grund för det driv och sväng som definierar en bra basist; och bäst av allt, respekt för sina medmusiker, vilka alltid lyckats lyfta hans kompositioner ytterligare ett snäpp.

 

Lekfull, kraftfull, vanvördig och fullständigt orädd presenterar Den Stora Frågan sitt fall, svarar på den ursprungliga frågan, och fortsätter så sökandet med nya frågor. 2019 släpptes en liveskiva inspelad under Den Stora Frågans senaste Faschingbesök, och våren 2020 släpps album nummer fyra ”Are You Happy?”.

 
Torbjörn Zetterberg – kontrabas
Susana Santos Silva – trumpet
Mats Äleklint – trombon
Jonas Kullhammar – tenorsax
Per Texas Johansson – klarinett & barytonsax
Jon Fält – trummor