Bild på Tobias Wiklund Quartet

Tobias Wiklund Quartet

Tobias Wiklund Quartet är en av de snabbast växande namnen på den Europeiska jazzscenen. Med sin närmast ”telepatiska” känsla för musikens urkraft rör sig gruppen obehindrat mellan det finstämda och det explosiva uttrycket.
Den naturliga närheten till Blues och Louis Armstrongs musikaliska arv ger detta progressiva band vingar att flyga vidare ut i ett nutida uttryck där sväng, melodi och mänsklig värme omfamnar alla i dess närhet.

Den mycket uppmärksammade debutplattan ”Where the Spirits Eat” (Stunt Records) hyllades i stora delar av världen och lyftes fram som en av årets bästa skivor både i ”Sydsvenskan” och Japanska ”Jazz Critique”.

Denna kvällen spelar bandet musik från debutskivan och dessutom några helt nya kompositioner. Kvällen till ära spelas också några av den amerikanska låtskattens allra starkaste låtar.

Kornett, Tobias Wiklund
Trummor, Daniel Fredriksson
Bas, Lasse Mørck
Piano, Simon Toldam

 

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord@fasching.se

Konserten kl 20 streamas även på Faschings Facebooksida, klicka här.