Bild på The Wedding Present

The Wedding Present

Total indienostalgi! Banbrytande genombrottsalbumet Bizzaro fyller 30 år och The Wedding Present framför det i sin helhet.

Debutalbumet George Best fick stor uppmärksamhet när den släpptes 1987. Men det var med albumet ”Bizzarro” två år senare som The Wedding Present nådde sin karriärs absoluta topp. Skivan inleddes med frenetiska ”Brassneck” – som senare också spelades in av legendariska indierockproducenten Steve Albini. Det handlar kort sagt om högoktanig indiemusik med snabba gitarrer, manglande trummor och texter som behandlar ämnen som verkar självskrivna för tidlös popmusik: kärlek, lust, hat och svartsjuka. BBC:s förgrundsfigur John Peel förklarade tvärsäkert att ”Gedgepojken har skrivit några av rockmusikens bästa kärlekslåtar. Du kanske inte håller med, men jag har rätt och du har fel”.

”Gedgepojken” är naturligtvis ingen annan än The Wedding Presents centralfigur David Lewis Gedge. Med sitt band har han landat 18 hitsinglar på Englands toppfyrtiolista och nu kommer de till Stockholm och Fasching för att framföra Bizzarro från början till slut. Dags att bli överkörd av indiegitarrer.

Support: Syndromet

Syndromet är tvåpersonsrockbandet som blandar svenska texter om det viktigaste de vet med den intensivaste rockmusik de kan frammana. Det är musik av och för brinnande hjärtan! Syndromet är på ständig turné över hela Sverige. Förutom att vara det första bandet i världen som spelat vid alla Sveriges yttersta punkter, så söker de sig till platser som andra rockband väljer bort. Platser som Korpilombolo, Porjus, Brunflo och Malå har besökts under deras turnerande genom Sverige. Målet är att alla som bor i Sverige ska få möjligheten att uppleva Syndromet live på nära håll.

Syndromet har gett ut zinet ”Irrfärder & Avvägar”, en berättelse om eldsjälar, snällhet och om ett rockband på äventyr i det nya musiksverige och är aktuella med en omfattande turné 2019.

En EP är inspelad och släpps hösten 2019.

Både Lisa och Mattias är erfarna musiker med mängder av band (till exempel c86-legenderna The Flatmates) och spelningar runt om i Europa och USA bakom sig. Nu samlar de sina krafter i Syndromet.