Bild på THE FAMILY TREE – The Reunion

THE FAMILY TREE – The Reunion

Kända som en av landets vassaste liveakter med 12 musiker på scen, med högenergiska framträdanden och ett galet sväng. Ledda av sångaren & pianisten Anders ”Hofstone” von Hofsten (känd som soloartist, musiker och kapellmästare för bl a Simone Moreno) och rapparen Patrik ”Mac” Larsson.

Musiken: en mustig cocktail av funk, soul, hiphop, jazz och acid jazz.

The Family Tree bildades i Malmö i mitten av 90-talet och reste land och rike runt mellan klubbar och festivaler, såsom Nefertiti i Göteborg, Fasching i Stockholm, KB i Malmö och Park Café i Köpenhamn, samt Vattenfestivalen och Malmöfestivalen. Bandet släppte 1996 albumet ”Rouse!” och hade en radiohit med ”Together”. Andra familjära låtar är ”Superfunk” och anthemet ”Make way for the family”. Samtida med bland andra Stonefunkers, Blacknuss och Newtone hann The Family Tree bli välkända inom soulgenren och syntes flitigt i teve, magasin och de stora dagstidningarna.

I många år har krav rests från fans på en återförening, och till slut lät sig bandet bevekas… Under hösten 2019 släpps ”Rouse!” för första gången digitalt i en deluxe-version, och för att fira detta ger sig orkestern ut och spelar under 2020.

So once again – make way for the family!

 

Anders von Hofsten – sång, fender rhodes
Patrik ”Mac” Larsson – rap
Thobias Gabrielson – bas, kör
Jens Mattsson – gitarr, kör
Jonas von Hofsten – trummor
Johan Holmström – keyboards
Erik Wierup – slagverk
Johanna Wierup – kör
Ingela Olson – kör
Viktor Sand – saxofon
Patrick Björsjö – trombon
Jonne Bentlöv – trumpet