Bild på The Family Tree – Reunion (X-mas Special) 

The Family Tree – Reunion (X-mas Special) 

Äntligen tillbaka efter den slutsålda succékonserten innan pandemin slog till! Reunionturnén fortsätter för ett av Sveriges bästa soulband genom tiderna. Med sin mustiga cocktail av funk, soul, hiphop, jazz och acid jazz är The Family Tree kända som en av landets vassaste liveakter med sina högenergiska framträdanden och ett galet sväng.

Bandet leds av sångaren och pianisten Anders ”Hofstone” von Hofsten (känd som soloartist, musiker och kapellmästare för bl a Simone Moreno) och rapparen Patrik ”Mac” Larsson (numera profil i musikbranschen).

The Family Tree bildades i Malmö i mitten av 90-talet och reste land och rike runt mellan klubbar och festivaler, såsom Nefertiti i Göteborg, Fasching i Stockholm, KB i Malmö och Park Café i Köpenhamn, samt Vattenfestivalen och Malmöfestivalen. Bandet släppte 1996 albumet ”Rouse!” och hade en radiohit med ”Together”. Andra familjära låtar är ”Superfunk” och anthemet ”Make way for the family”. Samtida med bland andra Stonefunkers, Blacknuss och Newtone hann The Family Tree bli välkända inom soulgenren och syntes flitigt i TV, magasin och de stora dagstidningarna.

Under hösten 2019 släpptes ”Rouse!” för första gången digitalt. För att fira detta gjorde orkestern två utsålda spelningar i Stockholm och Malmö i januari 2020 och planerade att ge sig ut på turné, men vi vet ju alla vad som hände sen… Nu är det 2021 med 2022 runt hörnet och vi provar igen.

So once again – make way for the family!

Anders von Hofsten – sång, fender rhodes
Patrik ”Mac” Larsson – rap
Thobias Gabrielson – bas, kör
Jens Mattsson – gitarr, kör
Jonas von Hofsten – trummor
Jonas Öijvall – keyboards
Erik Wierup – slagverk
Johanna Wierup – kör
Ingela Olson – kör
Viktor Sand – saxofon
Patrick Björsjö – trombon
Jonne Bentlöv – trumpet