Bild på The Como Mamas

The Como Mamas

Ester Mae Smith och systrarna Angela Taylor och Della Daniels har sjungit tillsammans i Mt Mariah Baptist Church hemma i Como, Mississippi sedan de var små flickor. Där har de slipat sina röster i en gemensam gospel som är vacker, ursprunglig och ofattbart stark.

En större publik mötte de på samlingsskivan Como Now: The Voices of Panola County, Mississippi som gavs ut av New Yorkbolaget Daptone Records. Representanter för bolaget byggde helt enkelt en tillfällig studio i Como – och bjöd in traktens sångare och musiker. The Como Mamas imponerade så mycket att de också fick spela in sitt debutalbum: acapellaskivan Get An Understanding där de gjorde traditionella gospellåtar och övertygade alla som hörde.

På uppföljaren, Move Upstairs (från 2017) utvidgades soundet med ett kompband. Men det är fortfarande de tre sångerskornas fantastiska röster som står i förgrunden. Så även när de uppträder live. Detta är gospel att bli helt bortblåst av. Eller som musiktidningen SPIN sammanfattade det: ”Detta är gospel som den är tänkt att vara: Guds lovprisning lyfts mot himlen i varje låt. Smiths röst tornar upp sig och runt om den: Taylor och Daniels harmoniska stämmor – de skapar ett sound som är djupt mänskligt i sitt sätt att närma sig det gudomliga”.

Angelia Taylor – Lead Singer
Ester Wilbourn – Lead Singer
Delia Wright – Lead Singer
Jacob Fussel – Guitar
Wallace Lester – Drums

Före och efter konserten spelar DJ Aïcha skivor.

I samarbete med Clandestino