Bild på The Baylor Project

The Baylor Project

För sex år sedan bildade Yellowjacket-trummisen Marcus Baylor The Baylor Project tillsammans med hustrun, sångerskan Jean Baylor. Sedan dess har The Baylor Projects eleganta, väl avvägda blandning av jazz, gospel, blues och soul renderat paret fyra Grammy-nomineringar, för bästa vokala jazz album och bästa traditionella R&B-performance.

Som barn till pastorer har de äkta hälfterna Baylor rötterna djupt förankrade i kyrkan och det var inom dess väggar vägen öppnade sig för dessa olika genrer.

Jean, född i New Jersey och tidigare ena halvan av R&B-duon Zhané, har med sin viga, varma, uttrycksfulla mezzosopran gästat Yellowjackets, Kenny Garrett, Marcus Miller och Marcus har spelat med Cassandra Wilson, Kenny Garrett, John Scofield och var tidigare fast medlem i kultbandet Yellowjackets.

En bråkdel av Marcus och Jeans virtuosa musikanteri och humor kan avnjutas på live-plattan The Evening. Paret varvar obönhörlig swing med starka spirituals och känsliga ballader, originalkompositioner och klassiker i nya arr på ett sätt som överbryggar generationsklyftorna. 

Andlig, sprakande feel-good-musik på mycket hög höjd och utan skyddsnät.

Jean Baylor (vocals)
Marcus Baylor (drums)
Terry Brewer (piano)
Ameen Saleem (bass)
Keith Loftis (tenor/soprano sax)