Bild på Tessan Milveden

Tessan Milveden

Release Tessan Milveden Openness

Den Stockholmsbaserade sångerskan Tessan Milveden har en gedigen bakgrund i jazz – och bluesmusik  och har sedan 1980-talet samspelat med en mängd fina musiker på jazzscener runtom i landet. Hon är uppskattad för sin varma fylliga stämma, sin personliga interpretationskonst och sin starka kommunikation med publiken. 2022 skivdebuterade Tessan Milveden äntligen med en skiva i eget namn, Opennesssom består av ett urval av inspelningar från tidigare år. Skivan har fått ett mycket fint mottagande.

Recensenten Mats Hallberg i JAZZ/OJ  framhåller sångerskans kvaliteter såsom ” suverän intonation, livserfarenhet i  fraseringen och interaktionen med musikerna”.

Kvällens konsert är således en skivrelease, där en rad välrenommerade musiker framträder tillsammans med sångerskan i de olika konstellationerna som hörs på skivan. Räkna med känslosamma interpretationer såväl som en hel massa  spelglädje och sväng, med stort utrymme för solister som Krister Andersson (sax och klarinett), pianisterna Göran Strandberg och Ann Blom. Kvällens repertoar hämtas till stor del från skivan och består av  klassisk jazzmusik, men även av Jimi Hendrix och med bluesiga inslag. Pianisten Arne Tengstrand kommer också  höras med Tessan Milveden i titelspåret, hennes egen komposition. I kompet hörs basisterna/Filip Augustson och Magnus Marcks/ samt trumslagarna Jesper Kviberg och Henrik Wartel/ sångerskorna Berit Andersson och Viveka  Hellström bidrar med stämsång och vokala inslag.

Kvällen tillägnas basisten Ivar Lindell (som var en av dem som startade Fasching en gång, spelade med Christer  Boustedt Quintet = CBQ, sedermera Contemporary Bebop Quartet och i olika grupper med Tessan i 35 års tid) och den kände jazzpianisten Göran Lindberg, (en gång bl. a. Monica Zetterlunds pianist) … båda musikerna som förekommer på skivan men som ej finns med oss längre.

Tessan Milveden sång

Krister Andersson tenorsaxofon och klarinett

Göran Strandberg , Ann Blom , Arne Tengstrand piano

Filip Augustson , Magnus Marcks kontrabas

Jesper Kviberg ,  Henrik Wartel trummor

Berit Andersson, Viveka Hellström sång