Bild på Sthlm-Berlin Jr ensemble ft Studnitzky & Jonas Kullhammar + Studnitzky KY

Sthlm-Berlin Jr ensemble ft Studnitzky & Jonas Kullhammar + Studnitzky KY

Evenemanget ställs in. Vi arbetar för att hitta ett nytt datum i höst. Biljettköpare informeras via e-post.

Jazzprofessor, festivalgrundare och flerfaldigt prisad pianist och trumpetare.

Sebastian Studnitzky har alltid rört sig i gränslandet mellan jazz, klassiskt och elektroniskt. Hans musikaliska kännetecken är att han är detaljerad, minimalistisk och transparent i sitt spel – ingen ton är överflödig när Sebastian Studnitzky blåser i trumpeten eller lägger sina fingrar på pianots klaviatur. Hans musik har ett känslomässigt djup som är väldigt personligt.

Som grundare till Berlinfestivalen XJAZZ gav han Tyskland dess största jazzfestival – och som musikaliskt ansvarig har han genom åren sett till att fylla festivalen med det mest spännande inom jazz och elektronisk musik till publikens stora glädje.

Med projektet KY smälter han samman trumpet, piano och elektroniska beats till en stämningsfull ljudväv – inte sällan kosmiskt svävande och själfull.

Att han tidigare samarbetat med andra artister som Nils Landgren’s Funk Unit, Jazzanova, Nightmares On Wax och Moritz von Oswald ger en vink om hur det låter. Det är inte jazz, inte techno, inte funk. Det är något däremellan – eller kanske snarare något som svävar fritt över dessa genreindelningar.

Den tyske trumpetaren Sebastian Studnitzky är inte bara grundare av Xjazzfestivalen och musiker, han är även professor vid Dresdens Musikuniversitet. I samband med Xjazz Stockholm är han inbjuden som gäst till Kungliga Musikhögskolan för att arbeta med några av Sveriges mest lovande jazzmusiker. Under kvällens första akt får vi höra resultatet av Sebastians arbete med ensemblen från KMH. Dessutom bjuds en av Sveriges absolut främsta saxofonister in att medverka denna speciella kväll, en av hörnpelarna av dagens svenska jazzscen – Jonas Kullhammar.