Bild på Stockholm jazz stream: Svante Söderqvist Trio

Stockholm jazz stream: Svante Söderqvist Trio

Med premiär på fredag 27/3 kommer vi under namnet Stockholm Jazz Stream regelbundet att livesända konserter via Faschings sida på Facebook samt på respektive konsertsida. Tittare uppmanas att lämna donationer som går till Fasching som i sin tur betalar musikerna. Förslag på donation är 100kr, men vi har naturligtvis ingen övre gräns 🙂

Swish: 123 061 08 24
Paypal: https://www.paypal.me/faschingjazz

Ditt swishade bidrag redovisas som biljettintäkter inkl 6% moms.

 

Basisten och cellisten Svante Söderqvist har under sina drygt femton år i svenskt musikliv gjort sig känd som en av landets främsta jazzbasister. Under senaste året har Söderqvist format sin första helt egna ensemble där han spelar både kontrabas och cello och där han även komponerar all musik, något som har varit en vision och målsättning under många år.

Med sig har han de mångårige kollegorna Adam Forkelid och Calle Rasmusson på piano respektive trummor. Trion har spelat ihop i många olika konstellationer genom åren vilket gör att gruppen är väldigt samspelt trots att just denna ensemble är relativt nystartad.

Musiken är mycket personlig med tydlig melodisk och rytmisk utgångspunkt och med element från både jazz, folkmusik och klassisk musik. Forkelid och Rasmusson gör ett stort avtryck i musiken genom bländande musikalitet och spelskicklighet.

Genom att använda stråkspel på både kontrabas och cello och även sjunga skapar Svante Söderqvist ett varierat solistiskt uttryck vilket gör att den lilla triosättningen känns varierad och lekfull.

I maj 2019 spelades debutskivan in i Stockholm och den ges ut på skivbolaget Prophone/Naxos i samband med konserten på Fasching. Albumet med namnet Arrival består av tio spår varav nio är komponerade av Söderqvist. På skivan medverkar även den internationellt mycket uppmärksammade polske jazzviolinisten Adam Baldych som gästsolist.

Svante Söderqvist – kontrabas, cello & sång
Adam Forkelid – piano
Calle Rasmusson – trummor

Stockholm Jazz Stream kl20:00!

Svante Söderqvist Trio

Svante Söderqvist – kontrabas, cello & sång
Adam Forkelid – piano
Calle Rasmusson – trummor

Föreslagen donation 100kr
Swish: 123 061 08 24
paypal.me/faschingjazz

Posted by Fasching on Wednesday, April 29, 2020