Bild på Stockholm Jazz Stream: Amanda Ginsburg

Stockholm Jazz Stream: Amanda Ginsburg

Med premiär på fredag 27/3 kommer Stockholm Jazz Stream regelbundet livesända konserter via Faschings sida på Facebook. Tittare uppmanas att lämna donationer som går direkt till musikerna.

Swish: 123 061 08 24
Paypal: https://www.paypal.me/faschingjazz

Allt som swishas en timme före till en timme efter varje konsert går direkt till den konsertens musiker. Allting annat som swishas övriga tider fördelas jämt mellan alla musiker i detta projekt.

Ditt swishade bidrag går oavkortat till musikerna i form av biljettintäkter inkl 6% moms. Fasching tar ingen del av den här kakan. ♥

Först ut ,fredag den 27 mars, är Amanda Ginsburg med trio som samma dag släpper singeln Det funkar varje gång. Det är den första singeln från hennes kommande album I det lilla händer det mesta.

– Det är en smått naiv bit om att det kan skava lite grann när vi kommer riktigt nära en annan människa. Den där personen som ändå oftast gör dig glad, en människa vi älskar att älska.

För någon tid sedan meddelade skivbolaget bakom Amanda Ginsburg att albumet och de tillhörande releasekonserterna skulle flyttas till början av hösten på grund av det nya coronaviruset.

– I en tid då nästan allt ställs in är jag och mitt band så särskilt glada för att ändå få bjuda upp till konsert och kicka igång denna konsertserie från Fasching direkt hem till våra vardagsrum! säger Amanda Ginsburg.

Amanda Ginsburgs karriär har det senaste året gått spikrakt uppåt. Efter att hon 2018 kom med sitt kritikerrosade debutalbum Jag har funderat på en sak fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst. Den 7 februari 2019 mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum.

 

Amanda Ginsburg och hennes band firar släppet av nya singeln med att samma dag inviga Stockholm Jazz Stream från Fasching kl 20.00 via Faschings Facebooksida.

https://www.facebook.com/jazzclubfasching/