Bild på STOCKHOLM JAZZ STREAM: ALGOTSSON HENRYSON DUO

STOCKHOLM JAZZ STREAM: ALGOTSSON HENRYSON DUO

Med premiär på fredag 27/3 kommer vi under namnet Stockholm Jazz Stream regelbundet att livesända konserter via Faschings sida på Facebook samt på respektive konsertsida. Tittare uppmanas att lämna donationer som går till Fasching som i sin tur betalar musikerna. Förslag på donation är 100kr, men vi har naturligtvis ingen övre gräns 🙂

Swish: 123 061 08 24
Paypal: https://www.paypal.me/faschingjazz

Ditt swishade bidrag redovisas som biljettintäkter inkl 6% moms.

Mathias Algotsson har varit aktiv sedan mitten av nittiotalet och har sedan dess spelat runt om i världen med välkända namn som t.ex. Barbara Hendricks, Magnus Lindgren, Rigmor Gustafsson, Margareta Bengtson (the Real Group). Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar och är också en uppskattad kompositör. Han skriver, förutom till egna grupper, också körmusik bland annat till Sofia Vokalensemble, Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör och är publicerad på Gehrmans Musikförlag. Mathias har gjort sex album i helt eget namn, bl.a. två trioalbum på japanskt skivbolag och nu senast ”Home at Work Again” med egna kvartetten. Mathias har fått stipendier av bl.a. SKAP och STIM och har, som enda icke-saxofonist någonsin tilldelats Arne Domnerus jazzpris ”Dompans Guldsax”.

Svante Henryson växte upp i Umeå, där han började sin musikerbana som rock-elbasist
och kort därefter jazz-kontrabasist.

Svante Henryson är även en prisbelönt tonsättare av såväl orkesterverk, solokonserter och kammarmusik som körverk och sånger. På verklistan finns bl.a. Sonat för Soloviolin (Årets kammarmusikverk 2010),
det stora samiskspråkiga oratoriet Vidderna Inom Mig för två körer, orkester,  solister och jojkare, samt sångcykeln Frånvarons Speglar.

Svante Henryson är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien,  och konstnärlig ledare för Umeå Kammarmusikfestival. 2014 fick han Sveriges Radios Jazzkatten – Årets Musiker,  och belönades 2015 med det prestigefyllda Nordiska Rådets Musikpris.

”Svante Henryson och Mathias Algotsson är musiker som inte bryr sig om gränser mellan genrer, deras ledstjärna är improvisationen och där hämtar de bränsle från alla väderstreck.”
-Folkbladet (2019)

”Det var en makalös upplevelse att få ta del av Svante Henrysons cello och Mathias Algotssons flyhänta fingrar över klaviaturen.”
-Karlskoga tidning

Stockholm Jazz Stream kl20:00!

Algotsson Henryson Duo

Mathias Algotsson – Piano
Svante Henryson – Cello

Föreslagen donation 100kr
Swish: 123 061 08 24
paypal.me/faschingjazz

Posted by Fasching on Wednesday, May 27, 2020