Bild på Stina Agustsdottir feat. Kjetil Mulelid & Henrik Linder

Stina Agustsdottir feat. Kjetil Mulelid & Henrik Linder

Stina Agustsdottir är en av Islands mest uppskattade jazzartister och har de sista åren funnit sin plats på den svenska jazzscenen med projekt som Björkologi och sin sista trioskiva, The Whale, som hyllats i media och fått Stina dubbelt nominerad på årets isländska grammisgalan.
Under pandemin har Stina funnit musikalisk kärlek i samarbete med den världskända och fenomenala basisten Henrik Linder (Dirty Loops). Duon har under de senaste två åren fått chansen att spela i olika konstellationer med några av Sveriges og Islands bästa artister och har dessutom samarbetat på Stinas kommande soloskiva som spelades in i juli på Island. Nu har de styrt upp ett projekt med en av Norges hetaste pianister, Kjetil Mulelid, som beskrivs som en ung Keith Jarrett av media. Tillsammans med den versatila trummisen, Rasmus Svensson-Blixt kommer de spela ny och gammal musik, orginal och lånad.
Äventyrliga solon och dramatisk sång utlovas!

”Agustsdottirs lätt beslöjade altstämma förmedlar en uppsjö av emotioner, understryker på ett suveränt sätt sångernas karaktär. Hur hon låter när hon töjer ut sitt dramatiska omfång? Hittar inga uppenbara jämförelser, närmaste associationer får bli Sinne Eeg, Sandy Denny samt den idag tyvärr bortglömda Berit Andersson.” – Mats Hallberg, Kulturbloggen

Stina Agustsdottir – sång
Kjetil Mulelid – piano
Henrik Linder – bas
Rasmus Svensson-Blixt – trummor