Bild på Snorre Kirk European Quartet

Snorre Kirk European Quartet

Med sitt stjärnspäckade band bestående av stora och karaktäristiska solister och med en originalrepertoar som heter duga bjuder denna kväll på spelglädje, närvaro och inte minst en massa swing. Trummisen och kompositören Snorre Kirk har på rekordtid byggt sitt band till att bli ett av de mest eftersökta i både hemlandet Danmark men även utomlands. Med sju kritikerrosade album i bagaget har han spelat på de flesta av världens jazzfestivaler. Djupt förankrad i traditionen men med blicken mot framtiden är denna kväll en stark bild av hur klassisk jazz låter 2024.
Snorre Kirk har varit medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter som Diane Schuur, Stephen Riley och Eric Reed. Med kritikerrosade debutalbumet Blues Modernism från 2012 som fick JazzSpecial-priset för årets releasealbum samt nominerades till två danska Jazz Awards tog Snorre Kirk klivet från sidomusiker till kompositör och bandledare. Uppföljaren Europa banade 2015 väg för Kirks internationella genombrott med konserter på några av världens främsta jazzfestivaler.
Snorre Kirk kommer denna kväll med sin nya internationella kvartett och kliver därmed in i en ny fas som kapellmästare. Med sig har han den italiensk-amerikanske alsaxofonisten och klarinettisten Giacomo Smith som i åratal haft London och den brittiska jazzscenen som sin bas. Han spelar bland annat i Kansas Smittys orkester men även som solist med allt från Jamie Cullum till Wynton Marsalis.
Från samma kreativa huvudstad finner vi pianisten Joe Webb som med sitt ytterst virtuosa spel och historiska överblick betraktas som en av Englands största pianister. På bas ser vi Anders Fjeldsted har hunnit etablera sig som en av  Danmarks nya och lovande basister.  2017 var han en mottagare av Bent Jaedig Award. 2018 vann han och sextetten pris i Gexto International Jazz Contest, ett pris för bäste deltagare i den jazzfestival som äger rum i Bilbaos närhet.
Giacomo Smith – saxofon, klarinett
Joe Webb – piano
Anders Fjeldsted – kontrabas
Snorre Kirk – trummor