Bild på Slum Village

Slum Village

Slum Village personifierar den studsiga, jazztunga och lediga hiphopen som få andra grupper. Deras rap är avig och deras soulbeats är komplexa men lediga på samma gång och karaktäriseras av just det: själ.

Den legendariska Detroittrion Slum Village startades av barndomsvännerna T3, Baatin och producentundret J Dilla i början av 90-talet. De spelade in debutalbumet Fantastic på en vecka i J Dillas källare 1996. Ett album som med tiden kom att bli en mytomspunnen bootleg-klassiker och som nådde en större publik först vid den officiella releasen 2006. Däremellan hann de släppa milstolpen Fantastic, Vol. 2, som förädlade Dillas komplexa men tillbakalutade beats ytterligare och som innehöll gästspel från artister som D’Angelo och Busta Rhymes.

Sedan dess har gruppen hunnit släppa ytterligare sju studioalbum och hyllade hiphopanthems som Selfish. De har karvat ut en egen fåra inom den neosouliga och jazziga hiphopen och har hyllats av såväl lyssnare och kritiker som andra artister (Kanye West och Questlove säger sig ha inspirerats av deras sound).

Under åren har konstellationen ändrats vid ett par tillfällen, bland annat var Detroitrapparen Elzhi med under åren 2002-2010. Numera turnerar originalmedlemmen T3 tillsammans med producenten Young RJ. Missa inte chansen att se denna ikoniska hiphopgrupp på Fasching i april!

DJ:s inför konserten:
MISSDJ & DJ Jayzon