Bild på Siri Karlsson

Siri Karlsson

Den streamade konserten är inställd.

Siri Karlsson tar dig genom igenvuxna skogar och över dimhöljda berg för att upptäcka nya ljudlandskap.

På sitt senast album Horror Vacui fortsätter Siri Karlsson sitt orädda utforskande av gränsland där folk möter psykedelia som möter elektronisk och experimentellt, alltjämt med nyckelharpa och saxofon i centrum. Den kritikerrosade duon Siri Karlsson, bestående av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm, har med sina fem album etablerat en egen röst och klangvärld på den svenska musikscenen. Recensioner och prismotiveringar vittnar om vågade fusioner. De har liknats med allt från Jan Johansson, Archie Shepp, Hjort Anders till Nick Cave, Älgarnas Trädgård, the Doors och filmmusikkompositörer som Hildur Gudnadottir. 2019 mottog de SKAP:s avantgarde pris och de nominerades till Manifest 2020 med Horror Vacui. Siri Karlsson har hörts på Fasching tidigare, bl a med den västafrikanska artisten Solo Dja Kabako, som de turnerat och samarbetat med i Västafrika och Sverige.

Den 17e mars blir speciellt på Fasching. Siri Karlsson har med sig stjärnmusiker som Jonna Löfgren på trummor (Awase, Glasvegas), Billie Lindahl på röst och gitarr (Promise and the Monster) och Karin Hellqvist, violinist aktuell med prisbelönta solo skivan Flock.

Siri Karlsson släpper en ny EP senare i vår med titeln 100 DB. De är även aktuella med Trespassing, ett samarbete med komponist Mikael Karlsson som blir album och turné 2022.

Motivering SKAP:s Avantgardepris: ”Genom sin ytterst egensinniga fusion av folk och psykadelika skapar de musik som låter ömsom överraskande flippad, ömsom suggestivt spännande. De är två orädda musikskapare som öppnar dörrar vi inte ens visste att de fanns!”

Maria Arnqvist – saxofon, syntar, röst
Cecilia Österholm – nyckelharpa, syntar, röst
Jonna Löfgren – trummor
Karin Hellqvist – violin

Billie Lindahl – röst, gitarr