Bild på Simone Moreno

Simone Moreno

Mitt Sverige – svenska klassiker med brasilianskt sväng

Sveriges brasilianska sångdrottning bjuder på samba och afrosoul på svenska – musik av bland annat Taube, Imperiet, Kent, Cornelis, Peps och Bo Kaspers, i helt nya versioner som osar av hennes egna kryddblandning.

Simone släpper i april 2019 albumet ”Mitt Sverige”. I SVT:s ”Folkets musik” gjorde hon hösten 2017 om Christian Walz låt ”Wonderchild” till ”Underman”, och släppte sedan EP:n ”På svenska”. Sedan hon kom till Sverige för 17 år sedan från Bahia, har hon längtat efter att få sjunga mer på svenska. De gånger hon gjort det har hon berört enormt – som i hiten ”Vi drar till Malmö”, i duetten ”För alltid”, och vid jubileumskonserten för Taube 100 år i Berwaldhallen.

I Sverige är Simone kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, från Melodifestivalen och Polarpriset där hon sjungit för Paul Simon och Gilberto Gil, samt Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg”. Simone och bandet Os Lourinhos turnerar hårt runt i Skandinavien, Europa och världen med sin egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser och har hyllats för skivorna ”Samba Makossa” och ”Planetas”, (5/5 i DN, vinnare av Manifestpriset).

Simone Moreno – sång
Os Lourinhos: 
Anders von Hofsten – keyboards, sång
Olle Linder – 8-strängad gitarr, bas
Jerker Eklund – gitarr, cavaquinho
Per Ekdahl – trummor, slagverk
Valter Kinbom – slagverk

”Jag gillar verkligen er version, den får mig att dansa! Tack för att ni fräschar upp min gamla dänga!
(Peps Persson, efter att ha hört ”Hyreskasern”)