Bild på SAUTI SOL

SAUTI SOL

Fasching och Selam har länge varit goda vänner och har ett gemensamt intresse i akter utanför mittfåran av västerländsk musik. Nu slår vi ihop våra arrangörsförmågor för att lyfta musiken vi brinner för än mer! Först ut är det kenyanska popundret Sauti Sol.

Sauti Sol, det prisbelönta afropopbandet från Kenya, kommer till Stockholm den 21 april för att leverera en kväll av good vibes och dans. Sauti Sol består av vännerna Polycarp Otieno, Savara Mudigi, Willis Chimano och Bien-Aime Baraza, som i över ett decennium har toppat listorna och levererat afro-beats som fått klubbarna att dansa loss. Musiken består av lyrics på swahili, luhya, luo och engelska med rötter från den östafrikanska traditionen, som också genomsyrar musiken.

År 2014 vann bandet titeln Bästa Afrikanska Band på MTV EMA. Framgången har bara fortsatt. Gruppen har sedan 2015 blivit nominerade i flertal kategorier i BET Awards och plockat hem titlar som Årets Album i Afrika och Bästa Afrikanska Band på AFIRMA 2019.

Det banbrytande afrikanska bandet har droppat ett flertal hits. 2018 släppte de albumet ”Afrikan Sauce” med låten ”Melanin”, som fick internationellt genomslag. År 2020 släppte de sitt femte album ”Midnight Train”, vars huvudsingeln ”Suzanna” toppade listorna.

Nu är det dags för Stockholm att få uppleva Sauti Sol live under en senvårkväll. Ta med vännerna, partnern eller familjen och upplev stämningen…