Bild på Roosevelt Collier

Roosevelt Collier

Funkigt och rockigt med en rejäl dos gospel och blues. Så låter det när Roosevelt Collier intar scenen med sin pedal steel. Hemma i Miami förklarade lokala tidningen Miami New Times att Roosevelt Collier är en av de viktigaste musikerna i staden och att han ser till att bluesen fortfarande lever i Florida.

Att han under flera år tänjt på gränserna för vad hans lap-steel kan göra är ett faktum. Liksom att han spelar tekniskt skickligt, snabbt och oerhört lyhört. Själv brukar han referera till Jimi Hendrix som sin stora förebild och nog anar man att han ägnat några timmar åt att studera vad han gjorde med sin gitarr. Bara för att sedan göra det på en lap-steel. Det är svettigt, röjigt och vansinnigt bra.

Roosevelt Collier har spelat tillsammans med Allman Brothers, Tedeschi-Trucks, Los Lobos och Del McCoury Band. Han ingår i världsmusikbandet Bokanté som grundades av Snarky Puppys Michael League. Men nu är tiden mogen för Roosevelt Collier att inta förarsätet – och till Fasching kommer han som ledare för sitt eget band.

Roosevelt Collier – Pedal and Lap Steel
Rodrigo Zambrano – bas
Jason Alexsandre Matthews – keyboards
Armando Miguel Lopez -trummor