Bild på Robin McKelle

Robin McKelle

New York-dottern Robin McKelle är en av de sångerskor som med lätthet rör sig över gränsen mellan klassisk rhythm and blues och traditionell jazz. Ofta jämförd med Ella Fitzgerald eller Sarah Vaughn influerades Robin tidigt av sångerskor som Aretha Franklin, Gladys Knight, Donny Hathaway och Nina Simone.

McKelle började redan som femåring sjunga i den kyrka där hennes mamma var körledare. Hon pluggade klassiskt piano och jazzpiano, valthorn, musikteater och opera. McKelle läste vid Berklee College of Music i Boston, dit hon återvände som lärare i sång i början av 2000-talet.

Robin McKelle har uppträtt med jazzlegender som Herbie Hancock, Wayne Shorter, Bobby McFerrin och Gregory Porter.

På sitt senaste album ”Impressions of Ella” återvänder McKelle till den amerikanska sångboken och hyllar Ella Fitzgeralds musikaliska gärning tillsammans med Kenny Barron på piano, Peter Washington på bas och Kenny Washington på trummor samt med Kurt Elling som gäst. Stilistiskt påminner plattan om McKelles debutalbum ”Introducing”, präglat av en klassisk ”old school”-känsla men med ett modernt jazzsound.

Till Fasching kommer Robin McKelle med några av de bästa jazzmusikerna på New York-scenen idag: Jonathan Thomas på piano, Eric Wheeler på bas och Jonathan Barber på trummor.

 

Robin McKelle, sång.
Jonathan Thomas, piano
Eric Wheeler, bas
Jonathan Barber, trummor