Bild på Rob

Rob

En av den västafrikanska musikens allra största får en ny och välförtjänt revival!

Rob Roy Reindorf föddes i Ghanas huvudstad Accra 1949. Som ung lärde han sig att spela piano vid musikskolan i Cotonou i Benin. Efter att också ha spelat i banden Orchestre Poly-Rythmo och The Black Santiago återvände han till hemlandet Ghana där ha sökte upp bandet Mag-2 för att få hjälp med att omsätta sin musikaliska vision till vinylskiva. Under 1970-talet blev han en omtalad kultfigur på den västafrikanska musikscenen med album som Funky Rob Way och Make it Fast, Make it Slow. Skivbolaget Analog Africa återutger just nu hans skivor och hajpen är ett faktum!

J Dilla och Camp Lo är bara några av de många som samplat från Robs fenomenala, och stöniga anthem ”Make it Fast, Make it Slow”. Själv var han influerad av två klassiska funk och soulartister som också gärna tematiserade sexualitet i musiken: James Brown och Otis Redding. Influenserna hörs i det funk-souliga anslaget, men Rob kokar ihop det med reggaedoftande rytmer och västafrikanska inslag.

När nu de gamla klassiska skivorna släpps i nya utgåvor beger sig Rob ut på sin allra första Europaturné någonsin. Med sig har han ett starkt musikaliskt gäng som tidigare bland annat backat artister som Ebo Taylor och Jimi Tenor. Räkna med funk, boogie och en stor dos energi.