Bild på Richard Bona Trio

Richard Bona Trio

Multiinstrumentalisten, sångaren och mästar-basisten Richard Bona kommer till Fasching för två kvällar. Och oavsett uttryckssätt har vi att göra med en av världens absolut främsta som samlar jazz, fusion, pop, bossa nova, afro-beat och funk i egen bag. 

Kamerunfödda New York-bon Bona lämnade hemlandet i tjugoårsåldern för studier i Tyskland, flyttade till Frankrike och Paris där han gjorde sig ett namn på jazzklubbarna och spelade med musiker som Manu Dibango och Salif Keita.

I mitten av nittiotalet anlände Bona New York där snacket började gå om en ny Jaco Pastorius – visserligen var Jaco en av anledningarna till att han började spela bas och visst spelade han med både Joe Zawinul, Mike Stern och Brecker Brothers och senare även med Pat Metheny – men det visade sig snabbt att Bona hade ett helt eget uttryck och en egen stil. En stil han gjort till sin egen. En stil som han utvecklat i sitt spel och i sitt komponerande.

Los Angeles Times skrev: “Imagine an artist with Jaco Pastorious’s virtuosity, George Benson’s vocal fluidity, Joao Gilberto’s sense of song and harmony, all mixed up with African culture.”

Att han dessutom är älskad för sitt sätt att kommunicera med publiken gör att Bona turnerar över hela världen för utsålda hus. Till Fasching kommer han med sin Richard Bona Trio.

Richard Bona Asante Trio
Featuring
Osmany Paredes – Piano
Hilario Bell – Drummer/percussionist