Bild på Rebekka Karijord Support: Nina Kinert

Rebekka Karijord Support: Nina Kinert

Rebekka Karijord gör sin första solo-turné! Rebekka Karijord släppte 2017 det hyllade albumet ”Mother Tongue” som hon turnerade med i Skandinavia och Europa. Nu är hon tillbaka för en exklusiv solo turné, med sin säregna röst och sin starka låtkatalog! Karijord kommer preparera piano för att skapa ett rytmiskt, elektroniskt instrument. Dessutom kommer hon ta med sig sin nya, unik röst-synth hon har byggt av 13 kvinnliga röster  (bland annat Mariam Wallentin, Nina Kinert, Linnea Olsson och Shida Shahabi).  Instrumentet specialgjordes till Cirkus Cirkörs nya helkvinnliga föreställning ”Epifónima”, som kommer turnera runt om i världen de närmsta tre åren, efter fantastiska recensioner.

Brutalt ärlig och tidvis skamlöst emotionell; senaste plattan Mother Tongue representerar ett ovanligt och modigt budskap inom populärmusik, både musikaliskt och tematiskt. Rebekka Karijord har gjort den här skivan utifrån instinkt; Det samma som visade sig rädda hennes barns liv. Albumet utforskar något vi alla känner, men så ofta ignorerar – vår intuition och magkänsla. Att den här historien berättas med ett musikaliskt uttryck lika intimt, komplext och innerligt som budskapet, gör Mother Tongue till ett ytterst unikt projekt.

Support: Nina Kinert

Nina Kinerts nya album ROMANTIC är ett manifest över vad låtskrivande, och musik överhuvudtaget har betytt för henne. Albumets tema bygger på romantiken: i ordets alla betydelser. Låtar om kärlek, mysticism, känsla framför förnuft, själen framför intellektet, naturen framför Gud, nostalgi och 1800-tals poesi av Baudelaire och Shelley (Nina döpte även sin dotter efter en av dem. Inte Baudelaire.)

Temat blev en vägvisare även genom inspelningsprocessen. Vid vägskäl, välj det mest romantiska. Det resulterade i arrangemang med pianon, harpor, stråkar och flöjter (Saxofon? Nej, det är sexigt, inte romantiskt.). På ROMANTIC  finns även ”Chapped Lips” en duet med Samuel T Herring från Future Islands. Albumet är producerat av indigobarnet och renässansmannen Daniel Fagge Fagerström (The Skull Defekts, Optic Nest etc.) och mastrat av Heba Kadry (Björk, Beach House etc.).

Manifestet ROMANTIC deklareras redan i öppningsspåret. En pianoballad om drömdöden – i armarna på den du älskar på en strand framför en solnedgång.