Bild på Radiojazzgruppen och Nikki Iles

Radiojazzgruppen och Nikki Iles

Nya Radiojazzgruppen hade premiär i mars med en bejublad och utsåld konsert på Berwaldhallen. Nu är det dags igen, denna gång med musik komponerad, arrangerad och ledd av den brittiska storbandsprofilen Nikki Iles. Till sin natur är musiken modern men fast förankrad i storbandstraditionen och har gott om plats för alla musiker att glänsa. En helkväll för nyfikna diggare!

I vanliga fall driver Nikki  sitt eget storband Nikki Iles Big Band med gräddan av Londons jazzmusiker. I hennes band ingår trumslagaren Ian Thomas och gitarristen Mike Walker, som också finns med på Faschings scen. Nikki är utsedd till årets Composer in Residence hos NDR Big Band i Hamburg. En extra detalj är att Nikki fyller 60 år den 16 maj – det är minsann något vi ska fira!

I flera decennier var Radiojazzgruppen det nav runt vilket den svenska jazzmusiken gick i omloppsbana, med namn som Arne Domnerus, Bengt Hallberg, Jan Allan, Georg Riedel och Lennart Åberg knutna till ensemblen. Nils Landgren, sedan årsskiftet konstnärlig ledare för Jazzradion i SR P2, har nu i uppdrag att presentera Radiojazzgruppen som en en regelbundet återkommande del av utbudet på Jazzradion, och varje konsert kommer att få en ny och unik besättning av musiker.

Nikki Iles, dirigent
Radiojazzgruppen:

Trumpeter

Karl Olandersson
Nils Janson
Erik Tengholm
Erik Palmberg

Saxar

Klas Lindquist
Lina Lövstrand
Fredrik Ljungqvist
Klas Toresson
Fredrik Lindborg

Tromboner

Magnus Svedberg
Karin Hammar
Lisa Bodelius
Niclas Rydh

Piano

Filip Ekestubbe

Gitarr

Mike Walker

Bas

Dan Berglund

Trummor

Ian Thomas