Bild på Peter Sandberg

Peter Sandberg

Kompositören och multi-instrumentalisten Peter Sandberg inspireras av spänningen mellan det skandinaviska landskapet och det moderna livets komplexitet. Låtarna karaktäriseras av en klargörande meditativ intimitet, men det filmiska anslaget är långt ifrån svårtillgängligt. Musiken har strömmats över 330 miljoner gånger, använts i teveproduktioner och i reklamfilmer för Volvo, Tesla och Vox.

Debuten Blue Brook (2015) var till övervägande del pianobaserad. Sedan dess har Sandberg experimenterat och expanderat gränserna för sitt musikaliska universum. Genom att införliva ytterligare former av elektronisk instrumentering har han byggt en mångsidig, rik och stämningsfull katalog. Det har resulterat i en hängiven fanbase över hela världen.

Sandberg släppte sitt debutalbum Motion (2018) på London-baserade ambient/post-classic labeln Phases. Albumet innehöll singeln Motion, liksom Deep, som användes som soundtrack i Emmy-nominerade serien Stranger Things. Räkna med en kväll av förtrollad stämning.