Bild på Örjan Hultén Orion

Örjan Hultén Orion

Kvartetten Örjan Hultén Orion 10-årsjubilerar med sin fjärde skiva. Den mörka dikten Minusgrader av Tomas Tranströmer har inspirerat till titelspåret på en skiva där bandets alla medlemmar bidrar med ny musik.

Såhär presenterade journalisten Johan Scherwin gruppens förra skiva, Fältrapport: ”I sina kompositioner rör sig Örjan Hultén fritt över gränser och genrer. Ibland hörs drag från Mellanöstern och Balkan, ibland kan man skönja drag av Wayne Shorter eller Joni Mitchell. Men de tydligaste spåren är hans egna.”

Med den nya skivan når Örjan Hulténs kvartett Orion ut till den stora publiken, och flera kritiker har jämfört det lyriska saxofonspelet med Stan Getz och även Jan Garbareks spelstil. Gruppens musik spänner över ett brett fält av musik, levererad med ett tätt samspel och lyhörd kommunikation.

Örjan Hultén – sopran och tenorsaxofon
Torbjörn Gulz – piano
Filip Augustson – bas
Peter Danemo – trummor

”This is powerful, uplifting music of the highest order”. –Chris Baber, jazzviews.net

”Minusgrader is ‘straight ahead’ in the best possible way”-London Jazz News

”Minusgrader er ganske enkelt imponerende!” –Ivan Rod, Ivanrod.dk

”Det verkligt stora är kvartettens förmåga och styrka att anknyta till och binda samman skilda musiktraditioner och gestalta allt på ett alldeles naturligt och självklart sätt.”–Bo Bjelvehammar, Opulens

”Det flammar av livskraft, puls och livligt sväng. Ett resultat av mycket musicerande tillsammans.”–Valonkuvia (Fi)