Bild på Nubiyan Twist

Nubiyan Twist

Nubiyan Twist är tiomannabandet som sömlöst suger upp musikaliska genrer och tvinnar ihop dem till en svängig organiskt enhet. Soul, funk, ska, reggae, hiphop, dub, afrobeat och jazz ingår alla i den musikaliska fläta som är Nubiyan Twist.

Bandets musiker möttes när de studerade vid Leeds College of Music. De festade och hade kul tillsammans och pratade alltid om att en dag spela ihop. När terminen var på väg mot sitt slut fick de äntligen till en gemensam spelning. Den blev så bra att de bestämde sig för att fortsätta.
Debutalbumet Nubiyan Twist kom 2015 och rönte stor uppmärksamhet. Senaste fullängdaren Freedom fables släpptes 2021. I dag leds bandet av gitarristen och producenten Tom Excell.
Senast Nubiyan Twist fick Fasching att jubla var i mars 2019. Med fyra blåsare, tre sångare, elektronik och rytmsektion är detta groove-mättade kollektiv åter redo att ta över Faschings scen fredagen den 21 oktober.

Finn Booth – trummor
Luke Wynter – bas
Tom Excell – gitarr
Lewis Moody – keyboards

Grifton Forbes Amos – trumpet
Nick Richards – altsaxofon
Denis Scully – tenorsaxofon
Ria Moran – sång

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 14 och 23 oktober 2022. Årets festival presenterar stora namn såsom Ledisi sings Nina Simone, Rubalcaba, Shai Maestro Quartet samt Hiatus Kaiyote.

Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år och besöks av ca 25000 stockholmare under sina tio dagar.  Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se